A-Kasse og Fagforening For Studerende

Der er mange gode grunde til at man som studerende bør være medlem af både en a-kasse og en fagforening. Den store fordel er at du i en a-kasse er sikret økonomisk, i tilfælde af at du ikke finder arbejde efter endt uddannelse. Dertil tilbyder mange fagforeninger løbende de studerende forskellige workshops, kurser og meget andet, som kan være behjælpeligt med at få en god start på arbejdslivet.

Endvidere tilbyder mange a-kasser og fagforeninger gratis medlemskab for studerende, så det kan faktisk slet ikke betale sig ikke at være medlem af en a-kasse og fagforening. I det følgende finder du mere information om a-kasser og fagforeninger hvis du er medlem som studerende, herunder priser, medlemskabs fordele med mere.

Forskellen på a-kasse og fagforening

Det kan godt være forvirrende at finde rundt i forskellighederne ved a-kasser og fagforeninger, da det oftest nævnes i samme forbindelse. Mange forveksler derfor de to, og er du en af dem der godt kunne bruge en genopfriskning på forskellene mellem a-kasser og fagforeninger, så giver vi dig her svaret.

Bemærk at nogle fagforeninger tilbyder deres egen a-kasse, hvilket for nogle kan gøre tilmeldingen og medlemskabet mere overskueligt.

A-kasse

En a-kasse er egentlig bare en forkortelse for en arbejdsløshedskasse. Formålet med en a-kasse er at sikre sine medlemmer økonomisk i tilfælde af arbejdsløshed, hvilket sker igennem udbetalingen af dagpenge.

Fagforening

Det er fagforeningens opgave at sikre dig de bedste vilkår og rettigheder på arbejdsmarkedet og under studiet. Et eksempel er ved uretmæssig fyring, hvorefter at fagforeningen går ind i sagen.

Bliv medlem af en a-kasse for studerende helt gratis!

Som sagt tilbyder mange a-kasser og fagforeninger gratis medlemskab til studerende, som derefter får adgang til en lang række fordele. Nogle tilbyder det første år gratis, mens det for andre tilbydes under hele studietiden. Enkelte a-kasser og fagforeninger tager et mindre gebyr for deres medlemskaber for studerende.

Er du på udkig efter en a-kasse eller fagforening kan det altså sagtens betale sig at tænke sig om inden man endegyldigt beslutter sig, da der kan være mange penge at spare ved at vælge den rigtige a-kasse.

Hvilken a-kasse bør man vælge?

Det kan godt være svært at finde frem til de bedste a-kasser, så derfor har vi udvalgt nogle af de a-kasser som vi mener de bedste på markedet for at hjælpe dig godt på vej.

CA a-kasse

CA a-kasse tilbyder gratis medlemskab for alle slags studerende, men er især velegnet for studerende inden for erhvervsbranchen.

Hos CA a-kasse får du følgende fordele som studerende:

Akademikernes A-kasse

Akademikernes A-kasse tilbyder gratis medlemskab for studerende på universitets niveau eller højere.

Hos Akademikernes A-kasse for du følgende fordele som studerende:

MA a-kasse

MA A-kasse tilbyder gratis medlemskab for studerende inden for humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab, IT, sundhed, psykologi og pædagogik.

Hos MA A-kasse for du følgende fordele som studerende:

Hvilken fagforening bør man vælge?

På samme måde som det kan være svært at finde frem til den rigtige a-kasse, kan det også være svært at finde frem til den rigtige fagforening. Derfor giver vi også vores bud på nogle gode fagforeninger for studerende.

Det Faglige Hus

Et fuldtids medlemskab (for dem der arbejder over 30 timer om ugen) koster 548 kr./md. Et deltids medlemskab (for dem der arbejder under 30 timer om ugen) koster 429 kr./md. Du kan også få fagforening uden a-kasse til 69 kr./md.

Hos Det Faglige Hus får du følgende fordele:

3F

Et fuldtids medlemskab (for dem der arbejder over 30 timer om ugen) koster ca. 468 kr./md. inklusiv gruppelivsforsikring. Et deltids medlemskab (for dem der arbejder under 30 timer om ugen) koster ca. 351 kr./md. inklusiv gruppelivsforsikring.

Hos 3F får du følgende fordele som medlem:

Danmarks jurist- og økonomforbund

Medlemskab hos DJØF koster fra 49 kr./md. og op til 273 kr./md. Som studerende koster et medlemskab 49 kr./md.

Hos DJØF får du følgende fordele:

Se vores udvalg af a-kasser og find den bedste a-kasse for dig

Her på siden har vi flere andre tilbud på a-kasser som måske er mere interessante for dig end dem du finder her i artiklen.

Du kan med fordel se vores udvalg af a-kasser, og finde den a-kasse der passer bedst til dig og dine behov. Se vores udvalg af tilbud på a-kasser ved at klikke på linket nedenfor.