Hvad koster det at få repareret en Mac?

Betalt blogindlæg

I mange tilfælde kan det bedre betale sig, at man får repareret sin Mac, end at man skifter den ud. Inden du kaster dig ud i det, bør du dog undersøge, om det kan svare sig. Det er nemlig ikke altid, at det er tilfældet.

Har du en ældre Mac, er det ikke sikkert, at det kan svare sig. Det skyldes, at prisen for din reparation vil overstige værdien af computeren. Viser det sig at være tilfældet, vil du være bedre stillet ved at købe en ny Mac.

Stor forskel på priser på Mac-reparationer

Hvis du skal have repareret din Mac, er det vigtigt at være opmærksom på, at der er stor forskel på priserne. F.eks. vil der være stor forskel på, om du skal have repareret tastaturet, skiftet batteriet ud eller noget tredje.

Din model har selvfølgelig også indflydelse på, hvad din reparation vil koste. F.eks. er der reparationer, der er billigere at få udført på en MacBook Air end på en MacBook Pro. Derudover er det også forskelligt fra udbyder til udbyder, hvad det koster at få udført en reparation.

Hos GladTeknik kan du få en række eksempler på, hvad udvalgte reparationer koster på en MacBook Pro.

Overvej at bede om tilbud fra flere aktører

Vil du gerne være sikker på, at du får udført din reparation til en god pris, anbefales det, at du indhenter tilbud på Mac reparation fra en række aktører. Formålet med at gøre dette er, at du kan holde tilbuddene op imod hinanden.

Har du en bunke tilbud, du kan holde op imod hinanden, vil du have lettere ved at garantere, at du ikke accepterer et tilbud med for høj en pris. Bor du i eller i nærheden af en storby, vil du opleve, at der er mange værksteder at vælge mellem.

En Mac reparation kan ofte godt svare sig

Overvejer du at få repareret din Mac, skal du – som sagt – sikre, at det kan svare sig. Det vil dog kun være ganske sjældent, at det ikke kan det. 1.000-1.500 kr. til et nyt batteri vil f.eks. være bedre givet ud end 10.000 kr. til en ny MacBook Air.

Det ændrer dog ikke på, at det er vigtigt, at du sørger for at undersøge, om det kan svare sig. Har din Mac blot et par år på bagen, vil det typisk godt kunne svare sig. Har du alligevel overvejet at skifte din computer, kan du forsøge at sælge den ødelagte Mac.