Er du bange for smerte ved rodbehandling?

Der findes ikke noget der er værre end at have smerter i sine tænder og mund. Smerter i denne region gør at der ikke er noget man selv kan gøre ved det, og det er noget der ikke bare forsvinder af sig selv. Ofte så er de fleste bange for store smerter, når man får foretaget en slags behandling, og især ved en rodbehandling. En rodbehandling behøver dog slet ikke at være smertefuld. Læs derfor med her, og hør hvorledes du bedst forbereder dig på en rodbehandling og hvorfor der ikke behøver være smerte.

Hvad omfatter en rodbehandling?

Den største smerte, du kan være i, ja det er før behandlingen. Her kan du opleve en dunkende smerte i dit tandkød og mund. Der kan være flere forskellige tegn på at du har rodbetændelse, og du skal have foretaget rodbehandling. Selve behandlingen kræver bedøvelse, hvorfor langt de færreste oplever en egentlig smerte under selve behandlingen.

Efter du er blevet behandlet, ja så kan der godt opstå nogle smerter. Dette sker på grund af bedøvelsens forsvinden. En rodbehandling er ganske omfattende, og derfor er det en kendt ting at der kan være rodbehandling smerter bagefter. Dette vil ofte skyldes at nerven i dit tandkød er blevet påvirket, men det vigtige er at smerten ikke er kontinuerlig, men derimod forbipasserende, og derfor noget du kun skal trækkes med i en vis rum tid.

Snak med din tandlæge

Det er vigtigt at du snakker med din tandlæge om sådanne store behandlinger, og at i laver en plan for din behandling og proces herefter. Du kan læse meget mere om rodbehandlinger og rodbehandling smerter, ved at klikke på linket ovenfor. Her vil du kunne få mere information om selve behandlingen men også bevæggrunden for den. På den måde er du mentalt klar over hvorfor det hele skal ske, og du kender til de rodbehandling smerter der kan være efter endt behandling.