Sammenlign Bredbånd

Sammenlign bredbånd på priser og fordele, og find det tilbud der passer bedst til dig.

[adservice-comparison-feed feed=db2604]

Sammenlign bredbånd

Her på siden kan du sammenligne bredbånd på vores liste over en lang række udbydere af bredbånd på det danske marked, og på den måde finde frem til det bedste bredbånd for dig. Sammenlign bredbånd priser, download hastighed, upload hastighed, forbindelses type, dækning og mere via vores sammenlignings funktion du finder her på siden.

Når du har fundet frem til det bredbånd der passer bedst til dine behov, er alt du skal gøre herfra at klikke på tilbuddet, hvorefter du vil blive taget til udbyderens oprettelses side, hvor du kan oprette dig hurtigt og nemt.

I de følgende afsnit kan du få lidt hjælp og indsigt i bredbånd, og til de forskellige sammenlignings indstillinger, og hvordan de kan hjælpe dig med at finde frem til det bedste bredbånd for dig.

Sammenlign bredbånd på pris

Ved at angive pris på bredbånd sikre du dig at du holder dig inden for dit budget. Det er dog vigtigt at du sammenholder prisen med andre af dine behov. Det nytter nemlig ikke noget at vælge et billigere bredbånd hvis ikke du samtidig får den hastighed eller dækning som du har behov for. Vær derfor sikker på at det valgte bredbånd opfylder alle dine behov, inden du endegyldigt beslutter dig for at købe.

Sammenlign bredbånd på forbindelsestyper

I vores sammenlignings funktion kan du blandt andet indstille på, hvilken forbindelsestype du ønsker. Du kan overordnet set vælge mellem 4 typer af bredbånd: Gennem telefonstik, kabel (COAX), fiber og mobilt bredbånd.

Blandt kabel forbindelsestyperne finder du bredbånd gennem antenne stikket (som er den mest udbredte form for internet i Danmark) og igennem tv-kabel (som oftest kræver du har et sideløbende tv-abonnement).

Derudover kan du også få bredbånd igennem det nye fibernet, men det kræver at der er lagt lyslederkabler til din bopæl. Fibernet er den hurtigste type internet på markedet. Du kan med fordel benytte dig af en adressesøgning i vores sammenlignings funktion, og se om du kan få Fibernet.

Ønsker du ikke et internet der er afhængig af kabler og stik, kan du i stedet få internet på farten, altså et internet du kan have med dig rundt. I så fald er mobilt bredbånd den forbindelsestype du skal gå efter.

Sammenlign bredbånd på hastighed - upload og download

Du kan indsætte indstillingerne på din søgning og sammenligning efter upload- og download hastighed. På den måde kan du sortere de tilbud fra der enten udbyder for lidt eller for meget upload- og download hastighed.

Hvilken hastighed du har brug for, afhænger af hvad du skal bruge internettet til. Skal du streame meget, er det en god idé med en god hastighed, så din stream ikke stopper undervejs. Skal du derimod blot benytte internettet til mails og lignende, er en super hurtig hastighed måske ikke nødvendig. Her er det bedste bredbånd nok et der kommer med begrænset hastighed, og derved til en billigere pris.

Hvad er bredbånd?

Definitionen på bredbånd kan være svær helt at præcisere, men idag er betegnelsen brugt om den almene måde at have internet på. Lidt mere præcist kan bredbånd defineres som en hurtig form for internet.

Man kan forestille sig en langsom internet forbindelse (eksempelvis de gamle 56K modem) som en lille vej, der ikke kan håndtere meget trafik. Forestil dig en ensporet vej hvor der kun kan køre en enkelt bil, hvorimod der på en motorvej er plads til mere trafik.

Bredbånd er internettets motorvej, der gør dig i stand til at håndtere al den ekstra traffik du har brug for, eksempelvis når du streamer film, eller er på youtube. Bredbåndets hastighed bliver målt i mbit (megabit), hvilket svarer til 1000 kb (kilobytes), og kommer i flere forskellige former.

Du kan få bredbånd via dit telefonstik, kabel (COAX) eller fiber. Fiber er det hurtigste bredbånd af de tre, men nyder endnu ikke fuld dækning i Danmark. Det kan altså være nødvendigt at få en tekniker ud der kan lave et nyt stik til dig. Bemærk at dette ofte vil kræve en ekstra betaling. Det nye fiber er anset som det bedste bredbånd, når man holder prisen op mod hastigheden.

Bredbånd er stationært, det vil sige det er noget man har sat til derhjemme eller på eksempelvis arbejdspladsen. Nogle genkender det måske også fra lufthavnen, eller andre offentlige transportmidler, hvor man ofte kan tilkoble sig wifi.

Man kan også få bredbånd som mobilt bredbånd, hvilket vil sige at man kan tage sit bredbånd med på farten når man rejser, eller eksempelvis pendler mellem arbejde.

Bedste bredbånd

Sammenlign de forskellige tilbud på bredbånd, og find frem til de bredbånd der passer bedste til dine behov. Har man fundet frem til de bedste tilbud på bredbånd, kan man herefter med fordel sammenligne tilbuddene på deres priser, og finde frem til det bedste og billigste bredbånd.

Billigste bredbånd

Efter man har sorteret i tilbuddene og fundet frem til de bedste bredbånd, kan man sammenligne tilbuddene på deres priser. På den måde kan man hurtigt og nemt finde frem til det bedste og billigste bredbånd på markedet.

Bredbåndshastighed

I de følgende afsnit går vi lidt mere i dybden med bredbåndshastighed, herunder hvordan du tester din nuværende bredbåndshastighed, og hvordan du finder det hurtigste bredbånd.

Test din nuværende bredbåndshastighed

Du kan vælge at teste din bredbåndshastighed på to måder. Du kan tilsætte et internet kabel fra din router til din computer. Dette giver den mest præcise måling.

Du kan også måle hastigheden på dit wifi, hvor du blot tester din hastighed uden at tilsætte et internet kabel fra din router til din computer. For at teste din hastighed skal du blot søge på google (eller en anden søgemaskine) efter tjek af hastighed på bredbånd, hvor du vil finde mange sider der kan teste hastigheden på dit bredbånd.

Hvor hurtigt internet kan man få

Der kan være stor forskel på hvor hurtigt internet man kan få, alt afhængig af hvor man bor i landet. For de flestes vedkommende gælder det at de benytter sig af bredbånd enten via telefon eller kabel. Den nye løsning som desværre endnu ikke er tilgængeligt alle steder i landet er fibernet, som er et meget hurtigere internet end via telefon og kabel.

Du kan med fordel tjekke de enkelte udbyderes hjemmesider for at se hvilken dækning de tilbyder i dit område. Her er alt du skal gøre at indtaste din adresse, hvorefter dine muligheder vil blive vist. Du kan bruge denne information til at sammenligne tilbuddene på bredbånd du finder her på siden, så du får det hurtigste internet som muligt.

Det kan især være fordelagtigt at benytte sig af et hurtigt internet, ikke mindst fibernet, hvis man er mange i husstanden der skal være på internettet på samme tid. For at gøre dit internet endnu hurtigere kan du benytte dig af en wifi-extender, som øger styrken på dit signal, således at signalet opfanges bedre rundt omkring i husstanden.

Så meget data bruger du

Vi har herunder listet en ca. beregning over hvor meget data du bruger når du er på internettet på din mobil:

Dit dataforbrug vil ofte ikke være afgørende for dit bredbånd, da de fleste bredbånd idag kommer med ubegrænset forbrug. Der findes dog stadig internet med begrænset data forbrug, og det kan derfor være brugbart at bedømme sit forbrug inden man vælger, hvis man vælger et bredbånd med begrænset data forbrug.

Dette gør sig især gældende ved mobilt bredbånd, så er du på udkig efter både bredbånd og mobilt bredbånd, kan du med fordel tjekke dit data forbrug inden du vælger at købe, for på den måde at sikre dig at du har data nok.

Bredbånd i din TV-pakke

Nogle udbydere af bredbånd tilbyder at du som en del af en samlet pakke kan få en TV-pakke med. Du kan med fordel undersøge om du kan spare penge ved at kombinere dit bredbånd med en TV-pakke, da der ofte er rabat på den samlede pris. Overvej samtidig dit forbrug og dine behov, og hvad den bedste løsning er for dig.

Du kan også få mobilt bredbånd

Et mobilt bredbånd er som navnet antyder et bredbånd som du kan tage med dig overalt. Mobilt bredbånd er især velegnet til dig som er meget på farten når du rejser, og er ligeledes ideelt til pendler turen til og fra arbejdet, eller til sommerhuset i sommerferien.

Hvis du gerne vil vide mere om mobilt bredbånd kan du besøge vores side med mobilt bredbånd, hvor du finder en lang række information, samt en masse gode tilbud på mobilt bredbånd.

Du finder vores side med mobilt bredbånd ved at trykke her.