A-kasse

Sammenlign a-kasser
og find den billigste og bedste a-kasse her!

Få information om
a-kasser

Find information om typer af mobilabonnement, streamingtjenester, netværk, data, besparelser og meget mere.

Få information om a-kasser

Sammenlign a-kasser

Her på siden kan du sammenligne a-kasser på vores liste over en række udbydere af a-kasser. Sammenlign a-kasser på priser priser og fagforening med mere via vores liste over a-kasser.

Ved at sammenligne a-kasser kan du finde frem til det tilbud der passer bedst til dig, og hvor du finder den største besparelse.

I de følgende afsnit kan du gøre dig klogere på hvad en a-kasse er, og hvad du bør være opmærksom på, inden du tilmelder dig en a-kasse.

Hvad er en a-kasse?

En a-kasse er kort for en arbejdsløshedskasse, og er en organisation der står for at forsikre sine medlemmer mod arbejdsløshed ved at udbetale dagpenge.

A-kasser varetager også en række opgaver som de skal opfylde, herunder eksempelvis at underrette jobcentrene om medlemmets forløb som arbejdsløs.

For at kunne få udbetalt dagpenge fra første ledighedsdag skal følgende krav være opfyldt:

A-kasse og fagforening

Mange a-kasser er tilknyttet en eller flere fagforeninger. En fagforening varetager lønmodtageres interesser, herunder bedre løn- og arbejdsvilkår, og er behjælpelig ved konflikter på arbejdspladsen, eksempelvis ved sager om uberettiget fyring.

Ved at være medlem af både en a-kasse og en fagforening sikrer man sig selv, både når man har et arbejde, men også den dag man står uden for arbejdsmarkedet.

Typer af a-kasser

Overordnet set findes der a-kasser for alle, og så findes der a-kasser der henvender sig til løndmodtagere og selvstændige i bestemte brancher og erhverv.

A-kasser for alle er som det antyder, en a-kasse som man kan melde sig ind i uanset hvilken branche man tilhører, herunder hvis man er studerende. Disse a-kasser kaldes for tværfaglige a-kasser.

Er man studerende, eller arbejder inden for brancher eller erhverv hvor deres tilbydes specifikke a-kasser, kan man med fordel vælge en af disse, da disse a-kasser ofte vil have et langt bedre skræddersyet tilbud til lige præcis den branche eller erhverv de operere inden for.

A-kasse for selvstændige

Som selvstændig er der mulighed for at melde dig ind i en af de tværfaglige a-kasser, som tilbyder medlemskab for alle.

Som selvstændig kan man dog med fordel benytte sig af en a-kasse som henvender sig specifikt til selvstændige. Her kan der vælges mellem DANA og Virksom. Disse a-kasser er udelukkende for selvstændige.

Selvom en a-kasse henvender sig specifikt til selvstændige, er det ikke ensbetydende med at det er den bedste a-kasse for dig. Der kan være andre a-kasse som har flere fordelagtige tilbud, så man bør gøre sig selv den tjeneste og undersøge markedet grundigt.

A-kasse for studerende

For mange studerende er det økonomiske aspekt en vigtig del, uanset om man tilmelder sig et fitness abonnement, køber studiebøger, eller melder sig ind i en a-kasse.

Derfor kan man som studerende med fordel undersøge a-kasse markedet for a-kasser med fokus på studerende.

De fleste a-kasser for studerende tilbyder nemlig gratis medlemskab under hele studietiden, imens enkelte kun tilbyder det første år. Man vil også opleve at nogle a-kasser tager et mindre gebyr for medlemskabet.

Der følger ofte flere fordelagtige tilbud med for studerende som medlem af en a-kasse, herunder rabatordninger på eksempelvis studiebøger og forsikringer, ligesom der tilbydes en lang række studieorienterede aktiviteter såsom kurser i studieteknik.

Du kan med fordel læse vores artikel om a-kasse for studerende som du finder her på siden, eller ved at trykker her.

Relaterede nyheder

A-kasse for studerende

A-kasse for studerende

Som studerende kan der være flere gode grunde til at være medlem af en a-kasse. Få et overblik over de bedste a-kasser for studerende her.

Læs mere »