Sammenlign A-Kasser

Sammenlign a-kasser og fagforeninger, og find det tilbud der passer bedst til dig.

[adservice-comparison-feed feed=dbak2604]

Sammenlign a-kasser og find frem til den billigste og bedste a-kasse

På vores oversigt over a-kasser kan du sammenligne de mange tilbud på a-kasse priser, fordele og betingelser for medlemskab, og om a-kassen tilbyder medlemskab af en fagforening. På den måde kan du hurtigt få et overblik over hvilke a-kasser der er mest interessante for dig.

Når du har fundet frem til den a-kasse du gerne vil benytte dig af, skal du blot følget linket til a-kassens oprettelsesside, og du vil hurtigt og nemt blive medlem af dine nye a-kasse, og kan med det samme nyde godt af de mange fordele som kommer med et medlemskab af en a-kasse.

A-kasse priser

De billigste a-kasser fås til under 500 kr. men generelt vil prisen på en a-kasse ligge lige omkring de 500 kr./md. Der er altså ikke den store forskel i a-kasse priser, så vil man gerne finde frem til den bedste a-kasse, så er der måske mere værdi i at kigge på hvilke fordele de enkelte a-kasser hver især tilbyder, og hvilke betingelser for medlemskab der er hos de enkelte a-kasser.

A-kasse fordele

Er man på udkig efter en ny a-kasse så er fordelene de enkelte a-kasser tilbyder, der hvor man bør være allermest opmærksom på hvilke behov man har, og hvilken a-kasse der bedst matcher ens behov.

Er man eksempelvis studerende tilbyder mange a-kasser gratis medlemskab under studietiden, og andre a-kasser tilbyder at man er berettiget til dagpenge så snart man har afsluttet sin uddannelse. Man er derved sikret økonomisk både under sin uddannelse, men også efter sin uddannelse hvis man har besvær med at få et arbejde.

På samme måde gælder de for branchebestemte a-kasser, som tilbyder fordele målrettet til de enkelte brancher. Det kunne eksempelvis være igennem kurser der er målrettet de enkelte brancher, hvor man kan få en bred vifte af erfaring og rådgivning af fageksperter, så man står bedst muligt stillet når man skal ud på arbejdsmarkedet.

Fagforening og a-kasser

Nogle a-kasser tilbyder deres medlemmer også at blive medlem af en a-kasse. Mange tror fejlagtigt at fagforeninger og a-kasser er det samme, men sådan er det ikke. Kort fortalt er en a-kasse din økonomiske sikring igennem udbetaling af dagpenge, og en fagforening er dem som forhandler dine lønvilkår og andet igennem overenskomster, ligesom de er behjælpelige ved konflikter på arbejdspladsen.

Hvad er en a-kasse

En a-kasse står for abejdsløshedskasse, og går kort fortalt ud på at sikre dig økonomisk i tilfælde af arbejdsløshed. Er man medlem af en a-kasse får man udbetalt dagpenge i tilfælde af arbejdsløshed, såfremt man opfylder de lovkrav og betingelser som er nødvendige at opfylde.

Den økonomiske sikring består i at man er sikret en højere udbetaling end ved normal kontanthjælp, og man er derfor ikke på samme måde i risiko for at måtte gå fra hus og hjem fordi man ikke længere kan betale sine faste udgifter. Det kan altså være en rigtig god idé at være medlem af en a-kasse.

Før man kan få udbetalt dagpenge skal man opfylde en række lovkrav og betingelser. Disse er som følger:

Bedste a-kasse

For at finde frem til den bedste a-kasse, er det nødvendigt at man gør op sig selv hvilke behov og krav man har til sin nye a-kasse. Priserne på en a-kasse ligger meget stabilt omkring de 500 kr. Det er måske derfor ikke nødvendigt at kigge så meget på prisen, da de fordele man kan få med den helt rigtige a-kasse mere end opvejer de ekstra 50-100 kr. i månedligt medlemskab.

Er man studerende vil det være mest fordelagtigt at finde en a-kasse der tilbyder gratis medlemskab under studietiden, og som tilbyder studierelevante kurser med mere. Det kan også være fornuftigt at undersøge hvorvidt man er berettiget til dagpenge fra dag 1. efter endt uddannelse.

For branchefolk kan der på samme måde være gode fordele ved at vælge en branche bestemt a-kasse, da man på den måde er sikret en større faglig ekspertise og erfaring igennem sin a-kasse.

Sluttelige kan man overveje om man også bør blive medlem af en fagforening, som mange gange tilbydes i forlængelse eller tillæg til medlemskabet af en a-kasse, hvor man kan få mange gode fordele såsom kurser og jobtræning.

A-kasse for studerende

Det kan måske på overfladen virke unødvendigt at sikre sig imod arbejdsløshed, hvis man er under en årelang uddannelse og ikke forventer at komme ud på arbejdsmarked de næste par år.

Der er dog rigtige god fordele ved at tilmelde sig en a-kasse som studerende. De fleste studerende er på en eller anden form for budget, hvor det er vigtigt at man holder sig inden for rammerne af sin økonomiske formåen. Derfor kan et månedligt medlemskab hos en a-kasse til 500 kr. hurtigt blive en alt for dyr affære. Heldigvis tilbyder mange a-kasser dog gratis medlemskab for studerende under studietiden. Nogle a-kasser tilbyder gratis medlemskab hele studieperioden, imens andre har en tidsbegrænsning, eksempelvis det første års medlemskab gratis.

Som medlem af en a-kasse for studerende er du sikret en række fordele som både kan hjælpe dig under studietiden, men som også er brugbare når du en dag afslutter din uddannelse og skal ud på arbejdsmarkedet.

Er du bekymret for om det er muligt at få et studierelevant arbejde efter endt uddannelse, eller et hvilken som helst andet arbejde for den sags skyld, så kan du med fordel undersøge de a-kasser som tilbyder ret til dagpenge allerede 1. dag efter endt uddannelse.