Hvilke streamingtjenester skal du vælge?

Streaming er blevet voldsomt populært i de senere år og har i de yngre generationer overhalet flow tv indenom. Det gode ved at streame er, at man helt selv vælger, hvad man vil se. Men i takt med at det er blevet mere almindeligt, er udbuddet af streamingtjenester også eksploderet. 

Nogle af de populære tjenester i Danmark er fx Netflix, Viaplay, HBO Max, Disney+, Amazon Prime Video, TV2Play, Dplay, Apple TV+ og DR TV. Den sidste er heldigvis gratis, men kan dog kun anvendes, når man befinder sig i Danmark.

Det kan godt være svært at vælge en platform frem for en anden. Mange streamingtjenester tilbyder dog heldigvis en gratis prøveperiode, så man kan tjekke deres platform og indhold ud og få en fornemmelse af, om det passer til ens præferencer og interesser. Ellers kan man nemt købe sig fattig i streamingtjenester.

Det er derfor en god idé at gøre sig nogle overvejelser, inden man køber abonnementer på samtlige platforme. 

Type af indhold

Overvej først og fremmest hvilken form for tv, du gerne vil se. Det kan fx være film, serier, dokumentarer, sport eller børnevenligt tv. De forskellige streamingtjenester har forskellige spidskompetencer. Hvis du fx gerne vil sikre dig, at du har masser af børnevenligt indhold, kan Disney+ være en oplagt streamingtjeneste at abonnere på.

Originalt indhold

Streamingtjenester som Netflix, Amazon Prime Video og HBO gør meget ud af at lave deres eget originale indhold. Så hvis du er en film- eller serieentusiast og gerne vil følge med tidens populære og prisvindende serier, er det værd at overveje disse tjenester. 

Pris

Der kan være lidt forskel i pris på de forskellige tjenester, og nogle gange kan der også være forskellige abonnementer at vælge imellem. På Viaplay eller TV2Play kan man fx vælge pakker, hvor der ikke er reklamer eller hvor der er mere indhold. Fx kan man på begge tjenester vælge en pakke, hvor man har mulighed for at se meget sport. 

Familiekonto

Nogle tjenester giver mulighed for, at man som familie kan deles om ét login og dermed kun ét kontingent. Det er især smart, hvis der er mulighed for at oprette brugerlogins til de forskellige familiemedlemmer. Fordelen ved det er, at streamingtjenesten ofte kommer med forslag til nye ting, man kan se, baseret på, hvad man allerede har set. Derudover giver det et godt overblik og en opdeling af indholdet. På fx Disney+ kan man også sætte en kode på, så kun ejeren af brugerprofilen kan logge ind, og det giver dermed mere privatliv. En familiekonto er også billigere, hvis man er flere personer om at deles om et abonnement. 

Streamingkvalitet og -kompatibilitet

Hvis du går meget op i god opløsning og gode lydoplevelser, er det værd at undersøge hvilke tjenester, der tilbyder dette. Undersøg også, om dine foretrukne streamingtjenester kan vises på de enheder, som du ønsker at bruge. Det kan variere alt efter, om du vil bruge en spillekonsol, en tablet, en smartphone, en Chromecast eller et SmartTV. Hvis du mangler et godt tv eller andet udstyr, så ansøg om penge med et smslån og få råd til gode streamingoplevelser derhjemme i stuen.