Derfor skal du investere i en god kontinentalseng

Der er mange grunde til at investere i en god kontinentalseng. En kontinentalseng er en seng, som typisk har tre madrasser, som tilsammen sikrer en god liggeoplevelse. Kontinentalsenge er således populære, fordi de giver en behagelig og støttende nats søvn.

Fordele ved kontinentalsenge

Der er mange fordele ved at have en kontinentalseng i sit soveværelse. For det første giver den en behagelig og støttende nats søvn. Dette skyldes, at særligt springmadrassen sikrer, at du får den korrekte støtte. For det andet har sengen en relativt pæn højde. Hermed er den nem at stige ud og ind af. For det tredje har kontinentalsenge ofte flotte designs. Der findes mange forskellige designs af kontinentalsenge, så der burde være en model, der passer til dit budget og dine præferencer. Til sidst kan det også nævnes, at kontinentalsenge er populære, fordi de ofte er meget holdbare. Det betyder, at du ikke skal bruge mange penge på at købe en ny seng ofte, hvis du køber en god kontinentalseng. Hvis du ønsker at købe en kontinentalseng, har du mulighed for at finde nogle af de bedste på markedet online.

Sengens opbygning

En kontinentalseng består af tre madrasser: En boxmadras, en springmadras og en topmadras. Madrasserne er naturligvis sengens vigtigste dele, da det er dem, der sørger for, at du ligger ordentligt. Opbygningen med hele tre madrasser er i særdeleshed det, som gør, at kontinentalsenge adskiller sig fra andre sengetyper. De vil nemlig typisk blot have én madras, eventuelt kombineret med en topmadras.

Nederst i kontinentalsengen finder du naturligvis normalt ben eller meder, ligesom det også ofte er muligt at tilkøbe en sengegavl.

Boxmadrassen

Boxmadrassen er fundamentet for din kontinentalseng. Idet der er en springmadras og topmadras ovenpå, mærker du i en kontinentalseng ikke boxmadrassen så meget som ved andre sengetyper. Den er dog stadig vigtig, da den fungerer godt i samspil med de øvrige madraslag. Desuden sikrer den en høj grad af stabilitet i sengen.

Boxmadrassen indeholder fjedre, som kan være fordelt over ét eller flere lag. Fjedrene vi typisk ser her i landet er pocketfjedre og bonell-fjedre.

Læg også gerne mærke til hvilken polstring der er anvendt i boxmadrassen. Særligt denne del kan have betydning for, hvor åndbar og holdbar madrassen er.

Springmadrassen

Den mellemste del af en kontinentalseng er en springmadras. Det er en type madras, der typisk består af mange små fjedre (kaldet pocket-fjedre). De små fjedre giver en støttende nats søvn. Mange vælger at købe en seng med en springmadras, fordi det giver en behagelig nats søvn. Mange springmadrasser er vendbare, og her er det vigtigt, at du vender den efter forhandlerens anbefalinger for at sikre den længst mulige levetid.

Mange forhandlere beskriver, at springmadrassen har et bestemt antal komfortzoner: Fx 5 eller 7. Antallet af komfortzoner er med til at afgøre hvor differentieret en støtte, madrassen kan give.

Topmadrassen

Det sidste lag i en kontinentalsengs opbygning er faktisk det øverste, nemlig topmadrassen. Topmadrassen er med til at gøre senge komfortable og tilpasse dem til din krop og præferencer. Derudover kan det også være en fordel, at topmadrassen er nem at rengøre. Hold derfor bl.a. øje med, om topmadrassen kommer med et vaskbart betræk. Hvis ikke, bør du måske tilkøbe en rullemadras for derved at sikre hygiejnen.

Man kan bl.a. vælge at få sin topmadras med memory foam eller latex. Der er altså meget forskellige muligheder, når det kommer til topmadrasser. Når du skal vælge en topmadras, er det vigtigt, at du vælger den helt rigtige. Derfor er det en god idé, at du sætter dig lidt ind i, hvilken type topmadras der passer til din krop. Det har nemlig stor betydning for liggeoplevelsen.

Overvejelser inden du køber en kontinentalseng

Når du skal købe en kontinentalseng, er det en god idé, at du sætter dig ind i, hvilken type kontinentalseng der passer til dig. Der er mange forskellige typer og prisklasser, når det kommer til kontinentalsenge.

En god ting at lægge mærke til, når du bestiller din kontinentalseng, er, hvor lang garanti der ydes. Ofte ser vi kontinentalsenge med 15-25 års garanti, hvilket må siges at vidne om senge af høj kvalitet. Læg også gerne mærke til om forhandleren er gavmild, når det kommer til prøveperioder. Nogle webshops tilbyder prøveperioder på helt op til 100 dage, hvilket lader dig mærke grundigt efter, om sengen passer ordentligt til dig.