Sådan vælger og installerer du loftsisolering

Der er to hovedtyper af loftsisolering: cellulose og glasfiber. Begge disse materialer er relativt nemme at installere. De kan købes i batt eller indblæst form. Begge typer isolering har forskellige R-værdier. Glasfiber vil holde fugt væk fra din gipsplade og vil bevare sine isolerende egenskaber over tid, mens cellulose vil nedbrydes og bidrage til væksten af ​​mikrober på dit loft. Glasfiber kan nemt installeres og kan dække svært tilgængelige områder, herunder indramningen.

De forskellige typer af loftisolering

Kork loftsisolering er en af de bedre, men også dyrere, isolatorer. Det giver overlegen isoleringsværdi pr. cm, men det er dyrt og bruges ikke almindeligvis i ufærdige rum. Mens det kan bruges på loftet, er det mere almindeligt brugt som efterisolering i færdige rum, såsom vægge og lofter.

Før du installerer nogen form for loftsisolering, er det vigtigt at teste materialet for asbest. Hvis det indeholder asbest, skal du absolut ikke bruge det. Trodsalt arbejdet, er loftsisolering er en glimrende måde at sænke varmeregningen på og samtidigt give dit hjem et bedre indeklima.

En anden meget anvendt type loftisolering er glasfiber. Omkostningerne ved at installere glasfiber kan variere fra kr. 5.000 til kr. 15.000, afhængigt af hvor mange kvadratmeter du har brug for. Begge typer er nemme at installere og fås i forskellige tykkelser. Hvis du ikke er tryg ved installationen, kan du altid hyre en fagmand til at gøre det for dig.

Hvad man skal huske når man loftisolerer

Før du starter dit loftsisoleringsprojekt, bør du måle det areal, du skal dække. Tag højde for eksisterende mellemrum eller rør. Hvis du opdager, at den eksisterende isolering er blevet beskadiget, skal du fjerne den, før du installerer den nye isolering. Dette vil kræve mere isolering, hvilket vil øge omkostningerne.

Husk, at den bedste måde at isolere dit loft på er at bruge et materiale af høj kvalitet. Du skal dog sørge for at have et udluftningssystem på plads, da en udluftning vil hjælpe med at udtømme fugt om vinteren og varme om sommeren. Husk at bære beskyttelsesudstyr, mens du arbejder på loftet for at sikre, du ikke indånder skadelige partikler.

Som med ethvert materiale skal du kontrollere isoleringens alder og tilstand, før du påfører den. Ældre isolering kan indeholde kræftfremkaldende stoffer, så det kan være en god idé at fjerne den. Derudover kan beskadiget isolering udgøre en brandfare. Hvis du er usikker, så hyr en fagmand til at udføre en professionel inspektion.

Batts er en anden populær mulighed for loftsisolering. Batts er fleksible og kan installeres over gamle materialer. De findes i to forskellige typer: løsfyld og fast battsisolering. Du kan endda tilføje batts til et loft, der er komplet uisoleret. Bare sørg for at tjekke isoleringen for at sikre, at den er lavet af kvalitetsmateriale.