Der er stadig mange som ikke helt ved hvad mobilt bredbånd er, hvordan det helt fungerer, og om det kan betale sig, eller om behovet for mobilt bredbånd overhovedet er der.

Men faktisk har de fleste mennesker efterhånden internet på farten, altså mobilt bredbånd, når de rejser rundt. Det har de fordi de fleste mennesker i dag ejer en mobiltelefon med internetforbindelse, og derved allerede er indehaver af mobilt bredbånd to go.

Mobilt bredbånd er dog også smart i andre henseender, eksempelvis i sommerhuset eller på camping. Vi har derfor samlet en oversigt over nogle fordele ved at have et mobilt bredbånd, samt information om hvordan du finder de bedste tilbud på mobilt bredbånd på markedet.

Hvad er mobilt bredbånd?

Så hvad er mobilt bredbånd? Mobilt bredbånd er som navnet antyder, et internet der er mobilt. Det vil sige at man med et mobilt bredbånd har mulighed for at tage sit internet med over alt.

Når du altså hører om forskellige udtryk som bredbånd to go, eller internet på farten, så er der tale om mobilt bredbånd.

Mobilt bredbånd fungerer ved hjælp af et simkort, som så tilsættes et USB stik, en router eller en anden form for gadget der er kompatibel med et simkort (eksempelvis en tablet).

Mobilt internet via hotspot

Mange ved også godt efterhånden at man kan dele internet fra sin mobil, og over på sin computer eller tablet, en såkaldt deling af internet via mobilt hotspot.

Det kan være smart at dele internettet fra sin mobil til sin computer eller tablet, hvis man eksempelvis gerne vil se film på en større skærm end sin mobil, og derfor deler internettet fra sin mobil til sin computer.

Man skal dog være opmærksom på sin data hvis man vælger at dele internet fra mobilen, hvilket især gælder hvis der er flere enheder tilkoblet på internettet. At dele interet fra sin mobil går derudover ud over levetiden på batteriet på din mobil, så husk at tilkoble din mobil til en oplader og en stikkontakt, så den ikke pludselig går ud og internettet ryger.

Der kan altså være flere gode grunde og fordele ved at anskaffe sig et mobilt bredbånd abonnement, så man er sikret internet på farten.

Fordele ved mobilt bredbånd

Hvorvidt det kan svare sig at benytte sig af mobilt bredbånd, i forhold til det at have bredbånd vi telefonstik/tv-stik, afhænger meget af dit behov og dit forbrug.

Har du en fast bopæl som du opholder dig meget i året rundt, er mobilt bredbånd muligvis ikke for dig. Her kan det nok bedst svare sig at holde sig til bredbånd via telefonstik/tv-stik.

Rejser du derimod meget, eller pendler meget frem og tilbage fra arbejde eller studie, eller opholder dig meget i sommerhus og lignende, bør du til gengæld undersøge muligheden for at få et mobilt bredbånd du kan tage med dig, så du kan have internet på farten – eller mobilt bredbånd to go. Så sparer du også udgiften til to forskellige abonnementer, eksempelvis et til hjemmet og et til sommerhuset, da du bare tager dit mobilt bredbånd med frem og tilbage.

Sammenlign og find det bedste mobilt bredbånd

Her på dinbesparelse.dk har vi samlet en lang række tilbud på mobilt bredbånd, som du nemt kan sammenligne via vores sammenligningsfunktion. Du finder vores oversigt over tilbud på mobilt bredbånd ved at trykke på linket lige herunder.